Stekhäll

Stekhäll är ett bra alternativ för den som vill laga mat utomhus. Till skillnad från de klassiska grillarna är variationsmöjligheterna på en stekhäll mycket större. Du kan använda den på samma sätt som en vanligt stekpanna. Fördelen här är dels att du kan vara utomhus men även möjligheten att laga mat till många samtidigt. Med en större modell kan du enkelt laga mat till ett tiotal personer samtidigt. Den kan även fungera som ett perfekt komplement till den klassiska grillen. Du kan då grilla köttet och sedan tillaga tillbehören på stekhällen. Smidigt, trevligt och väldigt gott.

Visar alla 30 resultat

Visar alla 30 resultat

Gasol stekhällar

Stekhällar kan antingen värmas upp över öppen eld eller med hjälp av gasol. Det finns även de som värms med el. Fördelen med en gasol-stekhäll är att det är snabbt och smidigt. Hällen kan vara redo att användas bara på ett par minuter om du väljer gasol. Dessutom passar dessa hällar perfekt om man vill ta med den ut i naturen. Om du inte väljer en stekhäll med gasol finns det även möjlighet att lägga vissa hällar direkt på klotgrillen. Med gasol kan du välja en stekhäll antingen i gjutjärn eller i stål. Gjutjärn är visserligen tyngre och kräver en del underhåll. Det är däremot tåligare än stål och har således en längre livstid.

Varför välja en stekhäll?

”Stekhäll Många kan ställa sig frågande till varför man väljer en stekhäll istället för en grill. Vi menar att den snarare är ett komplement till en grill. Alltså inte något som du skaffar istället för den klassiska grillen. På stekhällen kan du tillaga allt ifrån wok till en klassiska pyttipanna. Möjligheterna är därmed betydligt mer omfattande än med en grill. Har du en stor fest kommer du med säkerhet få nytta av båda. En annan anledning att välja stekhällen är att den går snabbt att hetta upp. Framförallt i förhållande till en kolgrill.

Bästa stekhällen

Ju mer populära stekhällar har blivit desto större är givetvis även utbudet. Förr satte man mer eller mindre likhetstecken mellan en stekhäll och det finska märket Muurikka. Numera finns dock konkurrenter på marknaden, såsom exempelvis Hällmark och PanGourmet. Flera av de bästa stekhällarna kommer emellertid från Muurikka. Deras modell Sommarkök finns med såväl el som gas. Vidare finns även Muurikka 58 cm Gas som är en av deras absoluta bästsäljare. Alla stekhällarna från Muurikka håller dock hög kvalitet. Om du istället är intresserad av en stekhäll för öppen eld finns Hällmark Stekhäll 58 cm.