Rökgrillar

Med hjälp av rökgrillar kan du själv skapa den fantastiska smaken av rökt mat. Rökning är givetvis inget nytt. Faktum är att det är en av våra äldsta matlagningsmetoder. Det är dock inte något som är speciellt vanligt att man gör själv i hemmet. Men med en rökgrill kan det snabbt bli ändring på det. Det finns såväl gasol rökgrillar som kol rökgrillar. Dessutom finns det rökgrillar i flera olika storlekar. Med andra ord – det finns en rökgrill som passar alla.

Visar alla 6 resultat

Visar alla 6 resultat

Gasol rökgrillar

Gasol rökgrillar har fördelen att du enkelt kan anpassa temperaturen och få upp värmen. En del anser detta vara enklare och passar således bättre för den som är nybörjare. Du kan använda en gasol rökgrill både för varmrökning och kallrökning. För den som håller på att lära sig att röka rekommenderar vi varmrökning. Det är nämligen en enklare och snabbare metod. Vid kallrökning har du lägre temperatur och det tar flera dagar att röka klart. Smaken är emellertid helt enastående. Lövträd, såsom al och körsbär, är vanligt att använda vid kallrökning. Såväl Weber som Landmann tillverkar gasol rökgrillar.

Kol rökgrill

Det är egentligen inte svårt att röka på en kolgrill heller. Du börjar med att värma briketter tills dess att de fått en bra temperatur. Sedan lägger du på rökflis. Till sist lägger du maten som du vill röka ovanpå gallret. Skulle du behöva högre temperatur i grillen behöver du bara tillsätta fler briketter. Även kol rökgrillar är därför smidiga och enkla för den som vill prova att röka hemma. Om du letar efter en kolgrill för rökning tillverkas de bland annat av Napoleon. De erbjuder kolgrillar i olika storlekar och prisklasser.

Bästa rökgrillar

”Rökgrill För att hitta den bästa rökgrillen är det viktigt att du jämför olika alternativ. Du måste även bestämma dig för vad som är viktigt för dig i valet av rökgrill. Valen som du står inför är exempelvis om du vill ha en gasolgrill eller en kolgrill. Den klassiska tillverkaren Weber som står för såväl snygg design som kvalitet har flera bra rökgrillar på marknaden. Webers grill Smokey Mountain Cooker passar perfekt för den som är nybörjare. Den kommer dessutom till ett överkomligt pris. Det är den perfekta grillen att ta med på fisketuren för att röka den nyfångade fisken. För den som hellre vill ha gasol finns det ett utbud att gasolgrillar från Landmann. Landmann gör även kolgrillar för rökning. En annan stor aktör på marknaden av rökgrillar är Napoleon. Prismässigt ligger alla dessa kvalitativa märken på ungefär samma nivå. Låt därför ditt tycke och smak vara avgörande i valet när du köper din rökgrill.