Raclettejärn

Raclettejärn kallas ofta även för raclettegrill. Raclette är en gammal maträtt från Schweiz som blivit allt mer populär senaste åren. Tanken är att du tillagar maten direkt på bordet när du äter. Många anser också detta vara ett trevligt och nytt sätt att äta på. Faktum är att det har blivit allt mer populärt senaste åren. I takt med att populariteten har ökat har givetvis även utbudet av raclettejärn gjort detsamma. Det finns idag många olika modeller och tillverkare av den här typen av grillar. Vi hjälper därför dig att hitta rätt i raclette-djungeln.

Visar alla 52 resultat

Visar alla 52 resultat

Vad är raclette eller raclettejärn?

Som vi nämnde ovan är egentligen inte raclette något nytt fenomen. Faktum är att det härstamma från 1500-talet i Schweiz. Grundidén är att du smälter ost och häller det över olika saker. Det kan vara allt möjligt som du tycker om. Vanligtvis handlar det emellertid om exempelvis bröd, grönsaker och nötkött. Medan man förr i tiden grillade osten över öppen eld finns nu smidigare alternativ. Med hjälp av en raclettejärn kan du enkelt bjuda på denna härliga ost-rätt till middag. På många sätt påminner raclettegrillarna om de klassiska fonduegrytorna som också är en osträtt. Skillnaden här är att du faktiskt tillagar alla tillbehör på grillen direkt vid middagsborden. Ett socialt och trevligt sätt att äta middag på helt enkelt.

Vad lagar man med raclettegrillar?

RaclettejärnDet vanligaste som tillagas på raclettegrillar är som alltså nötkött och grönsaker. Även bröd är ett klassiskt tillbehör till racletten. Du kan emellertid låta fantasin flöda fritt. Allt som kan grillas passar bra. Det enda måstet som du har när du ska äta raclette är osten. En bra ost är en nödvändig ingrediens för att lyckas med din grillning med ett raclettejärn. Är du vegetarian eller vegan kan du självklart välja en vegansk ost. Det går även bra att välja bort köttet helt och istället fokusera på frukt och grönsaker. Möjligheterna och varianterna är oändliga för den som vill laga raclette.

Bäst i test raclettejärn 2020

Vi hjälper dig att hitta de raclettegrillar som fått bäst i test 2020. Först ut har vi Princess Pure 8. Det är en stilren grill tillverkad av bambu som har fått fina recensioner från personer som köpt den. Vidare har den 8 raclettejärn och passar för en middag upp till och med 8 personer. Sedan har vi Tefal RE4588. Även den här grillen har fått fina betyg från tidigare köpare. Dessutom har den 10 racletter och därmed möjligheter för ett större sällskap. Avslutningsvis har vi det billigare alternativet Severin RG 9645. Den här grillen passar perfekt för den som vi testa på raclette för första gången.

Källor: Switzerland Cheese Marketing AG