Kolgrillar

Alla kolgrillar som du kan tänka dig att ha utomhus finns listade här. Hitta den som passar perfekt på din uteplats. Få ihop ditt utekök med en kolgrill från till exempel populära Big Green Egg. Du hittar även grillar som är rökfria från bland annat LotusGrill. Det kan vara reglerat och även förbjudet att använda vissa kolgrillar på balkongen. Viktigt att du läser reglerna som gäller för din förening, så att du kan köpa rätt typ av grill.

Visar 1–64 av 117 resultat

Visar 1–64 av 117 resultat

Ett populärt val bland svenskarna

Kolgrillar har i många år varit en stor favorit hos många. Faktum är att lukten från en kolgrill betyder sommar för de flesta hem i Sverige. Eftersom grillarna blivit så pass populära har även utbudet blivit enormt. Du kan hitta kolgrillar i alla prisklasser och storlekar. Dessutom finns det kolgrillar för olika ändamål. Vi hjälper dig att hitta den bästa kolgrillen.

Hur väljer man en kolgrill?

För att välja rätt kolgrill är det viktigt att du ser till dina behov. Om du ska använda grillen till exempelvis en picknick kan en bärbar kolgrill passa bäst. Ska du istället grilla hemma finns det andra, bättre alternativ. Den mest populära kolgrillen i Sverige är troligtvis den klassiska klotgrillen. Även kolgrillsvagnen har blivit en riktigt toppsäljare under de senaste åren. BBQ-smokers är en annan typ av kolgrill som blivit vanlig numera. När du använder en BBQ-smoker så är tanken att du ska tillaga köttet på låg temperatur under lång tid. Det är vanligt att man då tillsätter spån för att uppnå olika rökiga smaker. Sammanfattningsvis handlar alltså valet av kolgrill om vad du ska använda den till.

Fördelar och nackdelar med kolgrillar

”Kolgrill” Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med att välja en kolgrill. Många anser att kolgrillar är det mest klassiska. Du kan lättare uppnå den smak och framförallt den klassiska lukten som förknippas med grillning. Det får du kanske inte på samma sätt med exempelvis en gasolgrill. Men även om röken kan kännas helt rätt för den som grillar finns risk att grannarna inte känner detsamma. I de flesta flerfamiljshus finns regler mot kolgrillar på exempelvis balkonger. I dessa fall kanske en gasolgrill är ett bra alternativ. En annan fördel med kolgrillar är att de oftast är billigare att köpa än en gasolgrill.

Bäst i test 2020

För att lättare hitta rätt kolgrill rekommenderar vi att du satsar på en grill som kommit högt i bäst i test 2020. Weber, som är en välkänd tillverkare, toppar de flesta listor i år. Deras klassiska klotgrill Weber Master Touch GBS rankar högt. Det här är en tålig grill som kan hålla upp emot 10 år. Den kommer dessutom i flera olika färger. Sedan har vi Kamado Sumo Maxi 25. Det anses vara den bästa kamado grillen. Kamadogrillarna är kända för sin förmåga att isolera och därför passa bra för vårt skandinaviska klimat. Avslutningsvis har vi en grilltunna för från det italienska märket Boretti. Boretti Barilo grilltunna passa den som vill grilla många olika saker på olika temperaturer.