Klotgrillar

Klotgrillar har i många år varit en favorit i hemmen. Grillarna finns i alla möjliga storlekar, färger och prisklasser. Det är därför en grill som faktiskt passar precis alla. Du ser de på stränderna, i trädgårdarna och på campingarna. Klotgrillar är kolgrillar. Det innebär att värms upp med antingen briketter eller med kol. Dess runda klotform gör att du får en jämn temperatur. Således passar de dessutom inte bara överallt utan även till all typ av matlagning. En riktig grill för allt och allt helt enkelt.

Visar alla 24 resultat

Visar alla 24 resultat

Olika storlekar

Klotgrillar finns i alla olika storlekar. För den som är en riktigt grillfantast och vill ha en stationär klotgrill i trädgården finns premium-grillar. De kommer ofta med stora utfällbara bord och hållare för verktyg med mera. Vidare finns det även mellan varianter. Medelstora klotgrillar lämpar sig för de som vill grilla hemma men som ser det som en kul hobby. De här grillarna har ofta hjul och är således lite lättare att flytta på. Avslutningsvis finns det även små klotgrillar. En liten klotgrill kan du enkelt ta med dig om du ska på utflykt. Det är därför den perfekta grillar för din picknick eller om du ska ut med båten.

Varför välja en klotgrill?

”Klotgrillar” Att välja en klotgrill har många fördelar. Som vi tidigare nämnt gör dess runda form att temperaturen blir densamma i hela grillen. Det är därför enkelt att få perfekt tillagat kött. På så vis undviker du att få brända kanter som är såväl illasmakande som onyttiga. En annan fördel med klotgrillar är det faktum att det är kolgrillar. Visserligen kräver en kolgrill lite mer arbete för att få igång. Men när du väl fått upp värmen kan det bli riktigt varmt. Dessutom får du den rökiga smaken från en kolgrill som många uppskattar. För att inte nämna doften som förknippas med grillning på sommaren.

Bästa klotgrillar

Vi hjälper dig att hitta de bästa klotgrillarna i olika prisklasser. Först ut har vi en premium-grill från Landmann. Den heter Landmann Klotgrill Kepler 600 och är en grill av hög kvalitet. Dessutom är den enkel att rengöra och du kan styra temperaturen i detalj tack vare temperaturmätaren på locket. Ett något billigare alternativ är Scandi Garden Oden Klotgrill. Även det är en bra klotgrill som kan hålla i princip hela livet om du tar hand om den. Den har många fina finesser och en smart askuppsamlare i botten. Sist ut har vi budget-alternativet Grillchef Klotgrill. Den är perfekt för dig som vill ha en smidig och lätt grill att ta med på campingplatsen eller innegårds-festen.