Keramiska grillar

Här kan du jämföra alla keramiska grillar från olika varumärken som Big Green Egg, Big Joe och Kamado med flera. Keramikgrillen kommer i olika storlekar och passar perfekt för dig som vill grilla året runt, även på vintern. De keramiska plattorna i grillen isolerar till 50 % och gör att du kan grilla både direkt och indirekt. Det medföljer också platta som isolerar 90-95% och är till för indirekt grillning.

Visar 1–64 av 79 resultat

Visar 1–64 av 79 resultat

Vad är en keramisk grill?

Keramiska grillarKeramiska grillar är grillar gjutna i keramik. Väggarna är ca 3 cm tjocka och isoleringen gör att den drar mycket mindre briketter än vanliga kolgrillar. Den optimala isoleringen gör att den keramiska grillen är perfekt för använda på vintern. Exempel på populära keramikgrillar är kamadogrillar.

Starta en keramikgrill

Det går att starta eller tända en keramikgrill på två olika sätt. Första sättet att göra det på är med en varmluftspistol kallad looftlighter, som värmer upp kolen tills den börjar glöda. Det andra sätter du kan tända en keramisk kolgrill på är hälla ner briketterna i ett tändrör och låta kolet ta sig där innan du lyfter över det till grillen.

Anpassa temperaturen i grillen

För att justera temperaturen i keramiska grillar, så behöver du använda båda två luftventilerna. Den första sitter i locket och den andra sitter under kolbädden. Tänk på att alltid hålla koll på temperaturen. Termometern sitter på ovansidan av locket och visar tydligt vilken temperatur det är i din grill.

Fördelen med keramiska grillar

Utöver det att du tack vare isoleringen kan grilla på vintern, så bevarar den köttets saftighet mycket bättre. I jämförelse med en traditionell kolgrill så behöver du inte alls använda lika mycket kol. Även träkolsmaken blir mer tydlig med en keramisk grill än med andra grillar. Keramikhöljet gör dessutom att du kan hålla en jämn temperatur (10-420 °C) över längre perioder.