Elgrillar

Elgrill är ofta smidig och något mindre än exempelvis klotgrillar och andra kolgrillar. De gör att de passar bra för personer som har dålig med plats. Elgrillar har även fördelen att du slipper os och rök eftersom de drivs av el. De passar således bra att ha på balkongen eller till och med inomhus. Det finns idag flera olika tillverkare av elgrillar. Bland annat hittar du bra varianter av grillen från Weber, OBH Nordica och Menuett.

Visar alla 17 resultat

Visar alla 17 resultat

Fördelar med elgrill

Vi har redan nämnt en del av de stora fördelarna med elgrillar. En elgrill är ofta ett alternativ för de som av någon anledning inte kan ha en annan grill. Exempelvis kanske en klotgrill tar upp för mycket plats. Eller så vill du undvika os och rök när du grillar. En annan stor fördel med elgrillar att är de är smidiga att värma upp och använda. Allt du behöver är ett eluttag. De flest elgrillar är dessutom mer behändiga än gasolgrillar och kolgrillar. Du kan enkelt flytta undan dem när du inte längre använder grillen. Det är just därför det passar den som är trångbodd.

Använd elgrill på balkongen

Det vanligaste är att att elgrillar används på balkongen för den som vill grilla där. I de flesta lägenheter är kolgrillar förbjudna. Även gasolgrillar får inte användas på många ställen. En elgrill däremot är nästan alltid tillåten. Den varken osar eller röker och stör således inte heller någon annan i huset. Det finns två typer av elgrillar; strålgrillar och direktgrillar. Strålgrillar har sin tillagningsyta en bit ovanför värmekällan. Således kommer fettet från maten trillar ner på värmen och ger en mer genuin grillsmak. Nackdelen blir då att du ändå kommer få viss os och rökdoft. För grillning på balkong rekommenderas således direktgrillar. Där grillar du direkt på värmekällan. Dessa grillar påminner mer om stekbord och kan dessutom användas inomhus. Kom ihåg att alltid kontrollera att elgrillar är tillåtna på just din balkong innan du börjar grilla.

Bästa elgrillen

”Elgrill"Den bästa elgrillen ska vara såväl smidigt att använda som prisvärd och dessutom ge ett bra grillresultat. Weber har gjort en elgrill som heter Weber Q1400. Det är en mycket bra grill som kommer ge dig det perfekta resultatet. Precis som andra grillar från Weber är den emellertid ganska dyr. Den är dessutom inte jättesnabb att värma upp. Ett billigare alternativ är Menuett Elgrill 2200 W. Det är en prisvärd elgrill som också ge ett bra resultat. Andra bra alternativ hittar du från exempelvis OBH Nordica och från Landmann.