Bordsgrillar

När inte vädret tillåter vanligt grillning inne kanske en bordsgrill är precis vad du behöver. En bordsgrill har fördelen att de kan användas såväl utomhus som inomhus. Vi vet alla hur opålitlig den svenska sommaren kan vara. Inte för att tala om hur lång vintern kan bli. Bordsgrillar är därför ett bra alternativ till alla som älskar att grilla och inte vill låta vädret sätta stopp. Med en bordsgrill kan du grilla såväl sommar som vinter.

Visar 1–64 av 94 resultat

Visar 1–64 av 94 resultat

Japansk bordsgrill

Den senaste trenden är japanska bordsgrillar. Däribland hittar du grillen Sumo Hibachi från Kamado. Även om idén är ny i Sverige har den i århundraden varit en favorit hos japanerna. Den här bordsgrillen passar perfekt att ha på altanen eller på uteserveringen. Dessutom ingår en praktiskt och snyggt stativ som gör att du enkelt kan flytta grillen när den är varm. Många använder grillarna för att tillaga kött. Det finns dock många andra, vegetariska, alternativ som passar perfekt på en Hibachi-grill. Exempelvis kan du grilla svamp, grönsaker och mycket mer. Med en japansk bordsgrill är det bara din fantasi som sätter gränserna.

Grilla året runt

Som vi tidigare nämnt är den här typen av grill ultimat för den som vill grilla året runt. En bordsgrill fungerar lika bra inne som ute. Den är dock tillverkad för inomhusbruk och vi rekommenderar således att den förvaras inne. Eftersom den kan fungerar inomhus innebär det även att den kan användas såväl sommar som vinter. För den som alltid vill kunna grilla är det här således det perfekta alternativet.

Varför välja en bordsgrill?

”Bordsgrill” Många väljer en bordsgrill för att det är en enkelt och smidig lösning. Du kan alltid ta din bordsgrill med dig. Det passar således för den som älskar att campa. Den är dessutom ett bra alternativ om du exempelvis ska på båtsemester eller bara ha en picknick. Många tänker att en bordsgrill är detsamma som en elgrill. Så är dock inte fallet. Det finns idag ett stort utbud av rökfria kolgrillar som är bordsgrillar. Dessa grillar har en droppskydd som gör att fettet inte faller ner på kolen. På så vis undviker du rökutvecklingen.

Lotus är den största tillverkaren av rökfria bordsgrillar. Grillarna kommer i många olika färger och storlekar. När det sedan kommer till elgrillar finns flera alternativ. Bland annat har det finska märket Muurikka, känt för sina stekhällar, gett ut en elgrill som man kan använda inne. Om du söker en billigare variant finns det också alternativ som exempelvis Emerio Elgrill.